מתכון נפלא למרק ניקוי רעלים

לפניכן מתכון קל, טעים ונהדר, למרק בריא ומזין שיעשה לכן נעים מבפנים ומבחוץ

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

מאת: מערכת אתר לק

soup

למרות שהחורף בארצנו הקטנטונת לא ממש מורגש השנה, למרבה הצער, עדיין התקופה הקרה בשנה היא תקופה בה הגוף שלנו דורש יחס מיוחד וכמו כן גם זה הזמן להכין אותו לחודשי הקיץ.

מרק הוא אחד המאכלים הכי אהובים בתקופת החורף וגם הכי מומלצים: הוא מכיל פחמימות מורכבות הגורמות לנו לחוש שבעות יותר, הוא מכיל ירקות בעלי ערך קלורי נמוך, הוא מספק לגופנו ויטמינים רבים החשובים למראה החיצוני שלנו (כגון ויטמין C ו-A), כן כן, מדובר בארוחה מושלמת.

לא באנר כדי להציג

אז אם בא לכן לרענן את הגוף ולחמם את הנשמה, לפניכן מתכון למרק ניקוי רעלים טעים, בריא ונהדר, המכיל מרכיבים החיוניים למראה חיצוני זוהר, בריא ורענן (כגון אשלגן, מינרלים, סיבים ועוד).

מצרכים:

דלעת אחת בינונית
כף אחת של שמו קוקוס או מרק ירקות
שתי שיני שום
בצל אחד גדול טחון
כפית ג'ינג'ר מגורר
מלח ים
פלפל שחור
שלושה גבעולי סלרי החתוכים לקוביות
שלושה גזרים חתוכים לקוביות
שתי כוסות מים
כוס חלב שקדים לא ממותק

הוראות הכנה:

עליכן לחתוך את הדלעת לקוביות, זאת לאחר שסיימתן לנקות אותה מהזרעים ולקלף את הקליפה.
חממו את שמן הקוקוס או מרק הירקות בסיר גדול וטגנו טיגון קל את השום והבצל, אליהם תוסיפו גם פלפל, ג'ינג'ר – אבל אל תבשלו ממש, יותר חממו את זה על אש בינונית.
הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכן.
הוסיפו את הגזר והסלרי (ניתן גם להוסיף קישואים) ובשלו על אש נמוכה עד שהירקות מתחילים להתרכך. הוסיפו מים עד לכיסוי ובשלו למשך כחצי שעה, עד שהירקות יתרככו לחלוטין.
לסיום, מזגו את התערובת לבלנדר וטחנו את הכל למרקם חלק. את כל הנוזל הטחון החזירו לסיר, הוסיפו שמן שקדים ובשלו למשך כ-20 דקות נוספות על אש נמוכה.

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *