איך תכיני בושם טבעי ופרחוני בעצמך?

את ממש לא חייבת לבזבז כסף על בשמים יקרים ומתוחכמים, את יכולה פשוט להכין לבד בבית את הניחוח המושלם, באמצעות שימוש בחומרים טבעיים בלבד

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

מאת: מערכת אתר לק

נשים מבזבזות סכומי עתק על בשמים ומוצרי טיפוח אחרים שמטרתם להעניק לגופנו ניוחו נעים, נקי וטוב. אבל כמו בהרבה דברים אחרים, גם בשמים את יכולה להכין לבד בבית, זאת באמצעות שימוש בשמנים טבעיים, פרחים ותמציות שונות, כן כן, פשוט לרקוח במטבח ניחוח ייחודי שיהיה אך ורק שלך.

אין מתכון אחד, יחיד וקבוע להכנת בושם לבד בבית, מדובר בתהליך שידרוש ממך להקדיש לו קצת זמן, לנסות, לשחק עם מינונים, ניחוחות, ועוד.

אז איך בכל זאת תכיני בושם בעצמך?

מצרכים:

סיר מתכת גדול עם מכסה מזכוכית
צלוחית עשויה קרמיקה
פרחים בניחוח אהוב
קרש חיתוך
סכין
מים מינרלים
קרח
מזלף או מזרק
בקבוק למילוי

הוראות הכנה: 

1. את קערת הקרמיקה הניחו בתוך הסיר (השתמשו בקערה עמידה לחום).

לא באנר כדי להציג

2. על קרש חיתוך תחתכו את עלי הכותרת של הפרחים שבחרתן באמצעות סכין חיתוך גדולה וטובה.

3. לאחר מכן מלאו את הסיר בכוס וחצי מים (כאשר קערת הקרמיקה עדיין מונחת באמצע). המינון הוא כוס וחצי מים לכל כוס של תערובת פרחים.

4. פזרו את בתוך המים את עלי הפרחים.

5. כסו את הסיר באמצעות מכסה מזכוכית, הניחו את המכסה כשהוא הפוך.

6. על גבי המכסה הניחו קוביות קרח (הקרח יסייע לנוזל להפוך לגולמי ומוצק יותר לשימוש).

7. תנו לסיר להתבשל על אש נמוכה וכאשר הקרח מתחיל להתמוסס לו סלקו אותו מהמכסה באמצעות מזרק או מזלף.

8. התבוננו בפרחים מבעד למכסה הזכוכית, ברגע שתראו שהם אבדו את צבעם והפכו כולם ללבנים – יש לכבות את האש – התמיסה מוכנה.

9. כעת השתמשו שוב במזרק/מזלף, לצורך העברת הנוזל לתוך בקבוק או אפילו בקבוקים.

טיפים ליצירת בושם מנצח:

– השתמשי רק בניחוחות שאת אוהבת כמובן.
– ניתן להוסיף למים גם שמנים טבעיים.
– פרחים וצמחים מומלצים להכנת בושם טבעי: יסמין, קורנית קמומיל, מרווה, יערה, אזוביון, ורדים ועוד.
– אם הניחוח הסופי לא מצא חן בעינייך בתור בושם, תמיד תוכלי לפזר אותו בקערות בסלון או בחדרי השירותים ליצירת ריח נעים בחלל החדר.

6 כללי ברזל לשימוש נכון בבושם – לכתבה לחצי כאן
איך בוחרים בושם בחנות? לכתבה לחצי כאן 

Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *